Het grote doel is het organiseren van een boottocht over de IJssel voor de 1250 oudste inwoners van Deventer. Het is een eerbetoon aan de echte elite van de stad. Deze boottocht vindt plaats op zondag 11 november 2018. De ouderen vanuit deze groep die deze dag niet fysiek aanwezig kunnen zijn ontvangen een passend cadeau pakket. Dit pakket zal door de leden van de Rotary Deventer-IJssel persoonlijk overhandigd worden. De eventueel resterende opbrengst vanuit dit project zal besteed worden aan verschillende goede doelen op het gebied van cultuur, laaggeletterdheid en zorg binnen de gemeente Deventer. Omtrent het verloop hiervan houden wij u op de hoogte.

Voor meer informatie over het programma van 11 november klik hier.

Categorieën: Algemeen

1 reactie

M Enger- Ankersmit · november 9, 2018 op 4:15 pm

Dat de tocht over de IJssel bij deze zeer lage waterstand en kleine watergeul wel heel uniek zal zijn. In het verleden hebben buitenlandse gasten zich vaak verbaasd over het feit dat je hier bij Deventer een boot door een weiland kon zien glijden bij hoog water.
Eigenlijk ben ik meer een rasechte Diepenveener daar ik denk dat in wezen Deventer bij Diepenveen hoort omdat de Gemeente Diepenveen voorheen veel groter qua oppervlak was dan Deventer en er dus sprake is van landjepik. Daarnaast werd Deventer steeds gesubsidieerd door de Gemeente Diepenveen die qua beleidsvoering degelijker in elkaar zat en veel rijker was. Historisch gezien kan ik mij echter vinden in het feit dat het zo gelopen is. 1250 Jaar Deventer dat mag er zijn van mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *